Mijn verhaal

Mijn verhaal – Maaike


Even voorstellen

Wat leuk dat je op mijn website kijkt! Ik ben Maaike, getrouwd met Arjan en mama van een zoontje van 3. Ik had polycysteus ovarium syndroom (afgekort pcos) en insulineresistentie en woog op het toppunt 96 kilo. Als ik zo was doorgegaan was daar diabetes type 2 geweest! Dat moest anders en ik zal hieronder mijn verhaal vertellen over mijn zoektocht naar meer en blijvende balans in mijn leven. Het was een zoektocht met pieken en dalen die mij uiteindelijk dichter bij mijn einddoel heeft gebracht. Nu 23 kilo lichter, strakker in mijn vel en meer energie, voel ik me op alle vlakken een fijner en beter persoon! Geïnspireerd en gedreven vanuit mijn eigen behaalde resultaten wil ik dit graag met jullie delen om zo ook jou te kunnen inspireren en motiveren om een gezonde lifestyle op te pakken! Want het kan!


Voor mijn lifestyle aanpassing

Omdat ik pcos had kon ik niet op de natuurlijke manier zwanger worden. Één van de symptomen van pcos is dat er meerdere eicellen tegelijk gaan rijpen waardoor er uiteindelijk geen eisprong plaats vind. En die heb je wel nodig voor een zwangerschap. Ik had ook maar één keer per jaar een menstruatie. Wist ik veel, vond het toen wel makkelijk. Maar om zwanger te worden is het niet zo handig. Via hormonale injecties die ik zelf moest zetten werden de eicellen gestimuleerd te groeien, waarvan er dan uiteindelijk één doorgroeide en zorgde voor een eisprong. Na 4 jaar en een hoop hormonen in mijn lijf verder werd onze zoon geboren!

Insulineresistentie wordt uit recent onderzoek als hoofdoorzaak gezien van pcos. Ja, ik at heel veel suikers, lette nergens op! Zo kwam het dus dat ik mijn zwangerschapskilo’s gewoon niet kwijt raakte. Het werd eigenlijk alleen maar erger. Ik woog 96 kilo op een gegeven moment, was altijd moe, had veel stress, had nooit een menstruatie, lag in het weekend op zaterdag te slapen, had nergens zin in en bewoog amper. Na zo een tijdje te zijn door gegaan ben ik heel veel gaan lezen over pcos. Je komt dan op insulineresistentie, het voorstadium van diabetes type 2. Ik voelde me met de maand slechter worden, ik voelde me gewoon ziek. Al mijn energie zat in de opvoeding, huishouden en mijn toenmalige werk. Achteraf bleek mijn slechte gezondheid gemakkelijk te verklaren, ik leerde over het effect van suikers en snelle koolhydraten en toen ik daar eenmaal achter was, tsja, toen ging het snel.


Na mijn lifestyle aanpassing

Ik begon me vast te bijten in alles wat met pcos/insulineresistentie te maken had. Zo begon ik, ik weet het nog goed, 1 juli 2016 met het weglaten van toegevoegde suikers en snelle koolhydraten in mijn dagelijkse voeding. Ik was verbaasd, ik merkte in de eerste week al dat ik begon af te vallen! Maar het voelde ook als of ik aan het afkicken was van een suiker verslaving, in het begin had ik best wat hoofdpijn, dit werd gelukkig snel minder! Mijn supermarkt uitstapjes verdubbelden in tijd, probeer maar eens suikervrij eten te vinden in de winkels.

Nog meer gedreven ging ik verder en nadat ik 15 kilo was afgevallen kwam ik via internet op de hormoonfactor methode van Ralph Moorman. Wat sluit die goed aan met hoe ik het zelf deed. Ik ging zijn boeken lezen en zijn blogs. De pilaren van zijn hormoonfactor methode zijn, voeding, beweging en stressbeperking.

Mijn voeding heb ik nog meer aangepast, ik laat nu ook gluten en zoveel mogelijk zuivel weg waardoor ik me nog beter voel. Het punt beweging was voor mij een dingetje, ik deed niets aan sport. Maar dit moest wel, ik ging een combinatie kracht en cardio doen, twee keer in de week en dit doe ik nog steeds. Mijn punt stressbeperking bestond uit het opzeggen van mijn baan, deze kostte mij teveel negatieve energie. Ik deed het niet meer met passie en dat is voor jezelf niet leuk maar ook niet voor de ander. Dankbaar dat dit kon, had ik nog meer tijd om te lezen over deze onderwerpen.

Ik zag op een gegeven moment de opleiding van Ralph Moorman, trainer hormoonfactor. Ik heb deze opleiding gevolgd en ben na het behalen van mijn diploma sinds januari 2018 aan het werk als hormoonfactor coach. De kracht van eigen ervaring gebundeld met de theorie vanuit een prachtige opleiding.

Het allerbelangrijkste effect van mijn lifestyle verandering is wel dat ik de pcos en insulineresistentie gedag heb kunnen zeggen, en daar ben ik zo ontzettend blij mee!!!! Hierdoor ben ik enorm gedreven en heb ik er super veel zin in om jou hiermee te helpen!

Iedere maand is er netjes een menstruatie en ik voel me zoveel beter als voordat ik aan dit alles begon, echt een andere vrouw. Ook mijn man is op een gegeven moment suikervrij gegaan! Hij vond het begin moeilijk maar zou nu niet meer anders willen. Hij had een ‘bierbuikje’, dat is nu helemaal verdwenen. Hij is nu 12 kilo afgevallen! Onder het kopje cliënten vertellen kun je zijn verhaal lezen.

En is het een straf om zo te leven? Absoluut niet! Het is eerder een voorrecht! Je eet geen maaltijdvervangers, je laat de slechte voeding uit je dagelijks leven en eet puur en onbewerkt. En onthoud, de kracht is de lange termijn en daar hoort zondigen op zijn tijd ook bij 😉!